Nivalan liikuntakeskus | Uikko | Liikuntapaikat ja palvelut Nivalassa

Nivala Areena

Nivalan monitoimihalli eli Nivala Areena tulee olemaan monessa mukana. Se on tapahtumien näyttämö, eri liikuntalajeja palveleva treenipaikka, kulttuurin ja eri harrastepiirien kohtaamispaikka.

Nivala Areena mahdollistaa kaikki tulevaisuuden tarpeet niin liikunnan, kulttuurin, taiteen kuin tapahtumien saralla, pitkälle tulevaisuuteen.

Nivalan Liikuntakeskus Oy:n mittava hanke valmistuu loppuvuodesta 2023.

Mihin hallia voidaan käyttää?

Pelialueet täyttävät sääntövaatimukset, ja niihin on mitoitettu turva-alueet. Lajeja voivat olla muun muassa lentopallo, koripallo, käsipallo, salibandy, futsal, sulkapallo, tennis. Salin voi jakaa kolmeen lohkoon. Suunnitelmissa on tehdä sinne valmius hyppymontulle ja telinevoimistelulle.

Lajiharjoittelussa ja esimerkiksi oppituntien ja ryhmien ohjauksessa voidaan käyttää apuna kameroita. Tapahtumista ja otteluista voidaan tehdä suoria lähetyksiä.

Hallista on yhteys juoksusuoraan, jossa on paikat pituushypylle, ammunnalle ja heitoille. Sinne tulee myös kiipeilyseinä.

Sisääntulossa on pieni esiintymisalue ja niin kutsutut jättiläisen portaat eli katsomoksikin kelpaava harva portaikko. Sinne on mahdollista järjestää tapahtumia, joita voivat tuottaa liikuntakeskus, kaupungin kulttuuri- ja nuorisotoimet ja yksityiset toimijat.

Monitoimihallin kakkoskerrokseen tulee elektronisen urheilun pelisali, virtuaalinen liikuntasali, wc-tiloja, hissi, kabinetti, kuuluttamo ja kuvan ja äänen ohjaamo.

Monitoimihallin rakentaminen

Nivalan monitoimihallin suunnittelu alkaa olla valmis. Urakkakuvien odotetaan olevan valmiina lokakuun loppuun mennessä, urakkakilpailu on marraskuussa, ja joulukuussa on tarkoitus päättää, kuka saa monitoimihallin rakentaakseen.

Suunnitelmat olivat esillä Nivalan kaupunginhallituksen kokouksessa. Suunnitelmia esitteli siellä Nivalan Liikuntakeskuksen toimitusjohtaja Pekka Niemelä. Jos suunnitelmat toteutuvat, uutta hallia aletaan rakentaa touko-kesäkuussa 2022. Hallin pitäisi olla valmis marraskuussa 2023.

Monitoimihalli kulkee suunnittelupapereissa nimellä Nivala Areena. Sen kustannusarvio on 6,2 miljoonaa euroa, johon sille on luvattu valtionavustusta opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisen määrärahoista 750 000 euroa vuodelle 2022.

Kustannusarvio on tehty viime vuoden marraskuussa, ja siihen on odotettavissa nousua. Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat vuoden 2021 heinäkuussa 5,8 prosenttia vuodentakaisesta. Tarvikkeet kallistuivat 8,3 prosenttia ja työkustannukset 3,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Nivalan kaupunki suurimpana rahoittajana saa päättää käyttäjämaksuista. Pyritään olemaan ekologisia, että energiaa saataisiin aurinkopaneeleista ja lämpöpumpuista, mikä osaltaan laskisi käyttäjäkustannuksia.

Nivala Areenan rakentamisessa ovat mukana

Nivala Areenan rakentajat
Takaisin ylös