X

Syyslomalla lämpimään ja Wibitiin

Uikon uimala aukeaa syyslomalla ma,ti & to jo klo.12.00! Muuten aukioloajat ovat normaalit. Uikossa ti-ke ajan myös wibit temppurata isossa altaassa klo.14.00-20.00 väillä! Tervetuloa Uikkoon! »

Luontopolut

Nivalassa on monta upeaa luontopolkua lenkkeilyyn, polkujuoksuun ja patikointiin. Reittien pituudet vaihtelevat muutamasta kilometristä 56:een kilometriin.

Kivenhakkaajan luontopolku

Lataa luontopolun kartta tästä

Kivenhakkaajan luontopolku Järvikylällä Nivalassa tarjoaa mahdollisuuden tutustua perinivalalaiseen luontoon. Reitillä on laavu ja pitkospuut. Ensikävijälle hyvä lähtöpaikka on merkitty karttaan numerolla 1. Tähän voit jättää auton ja kävellä pitkospuita pitkin laavulle (4) vaikka makkaranpaistoon!

Vähäjärven kosteikko

Lataa Vähäjärven kosteikon kartta tästä

Vähäjärven Kosteikko on rakennettu vuosina 2010 – 2012. Kosteikko on osa EAKR-rahoitteista Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Nivalan kaupungin toteuttamaa Vireä Malisjoki –hanketta. Vähäjärven kosteikko on yksi maakunnan suurimmista rakennetuista kosteikoista.  Kosteikko varastoi kuivana aikana vettä ja parantaa riistalinnuston elinolosuhteita.

Nivalan Erkkilässä on useita lintutorneja. Vähäjärven kosteikolla on kolme katselutasannetta ja yksi lintutorni. Erkkisjärven rannalla on Aimon torni ja Koistislammen rannalla Leon torni.

Kosteikon rakentamisella on luotu hyvät mahdollisuudet lintu- ja luontoharrastukselle. Nivalassa on Lintukerho Larus, joka on BirdLife Suomen virallinen alajaos ja toimii Oulun läänin eteläosan kuntien alueella.

Iso-Sydänmaan vaellusreitti

Vuonna 1974 alunperin tehdyn Iso-Sydänmaan vaellusreitti on kunnostettu.

Lataa Iso-Sydänmaan vaellureitin kartta tästä

Iso-Sydänmaan vaellusreitti on aktiivisten kuntoilijoiden kunnostama. Reitin kokonaismitta on 56 km. Lyhempiä reittivaihtoehtoja ovat 7 km, 10.5 km ja 25 km. Reitti on merkitty maastoon hyvin. Reitin nettisivuilla on tietoa reitin varrella olevista nähtävyyksistä kuten tervahaudoista. Reitti on myös videoitu.

Reitistä lisätietoa ja vinkkejä löydät täältä!

Muista luonnossa liikkuessasi

Muista luonnossa liikkuessasi:

Kulje hitaasti, näet enemmän.
Älä roskaa, siivoa jälkesi.
Voit tehdä tulen vain taukopaikalla
– käytä puita kohtuullisesti
– sammuta tuli huolellisesti
Ethän vahingoita puustoa, se on yksityisomaisuutta.
Kasvien keräämiseen tarvitset maanomistajan luvan.
Marjoja ja sieniä voit poimia.
Pidä koirat hallinnassa luonnossa liikkuessasi.
Ethän kaivertele puumerkkejäsi luontoon ja rakenteisiin.
Säilyttä alue viihtyisänä seuraaville kävijöille.