Massatoiminnot:

OhjeetOhjeet tuntemattomille käyttäjälle

Voit selailla varauksia ja tehdä varausehdotuksen kirjautumatta. Tällöin sivun oikeassa ylälaidassa lukee tuntematon käyttäjä. Tehdäksesi varausehdotuksen, toimi seuraavasti:

 1. Valitse kalenterista haluamasi tila ja klikkaa kalenterista ajankohtaa johon haluat tehdä varausehdotuksen.
 2. Avautuvasta lomakkeesta, tarkista ja täytä tarvittavat tiedot:
  • "Varauksen lyhyt kuvaus (JULKINEN)", anna vuorolle kuvaava nimi, esim. "Cowboys F-junnut"
  • "Alkaa ja loppuu", tarkista että haluamasi vuoron tila, ajankohta ja kesto ovat haluamasi. Muuta esim. kestoa tarvittaessa.
  • "Varaajan nimi ja puhelinnumero", koska olet ns. kirjautumaton käyttäjä, sinun tulee antaa yhteystietosi, jotta ehdotuksesi voidaan varmistaa. Mikäli et anna näitä tietoja, ehdotuksesi poistetaan.
  • Voit tarvittaessa antaa varausehdotuksellesi muitakin tietoja, kuten taustaväri kalenterissa, lisätietoja jne.
 3. Lopuksi paina "Tallenna" -nappia sivun alalaidassa. Varauksesta lähtee automaattisesti ilmoitus tilan ylläpitäjälle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Varauksesi näkyy kalenterissa "Vahvistamaton:" tekstillä varustettuna, kunnes se on hyväksytty.
*Jotkin toiminnot ovat käyttöoikeuksiltaan rajattuja. Järjestelmä ilmoittaa silloin: Sinulla ei ole riittävästi oikeuksia yrittämäsi toiminnon suorittamiseen.
*Mikäli teet usein varauksia, pyydä Nivalan liikuntakeskukselta tunnukset kalenteriin, jolloin varauksesi ovat samantien hyväksyttyjä.

Sivun alkuun

Ohjeet rekisteröidylle käyttäjälle

 1. Kirjaudu kalenteriin tunnuksillasi
 2. Tee haluamasi varaus, voit jättää "Varaajan nimen ja puhelin numeron" halutessasi tyhjäksi
 3. Lopuksi paina "Tallenna"
 4. Kirjaudu ulos järjestelmästä painamalla yläkulmasta "Kirjaudu ulos"-nappia
*Varaus on voimassa saman tien, eikä sitä erikseen hyväksytetä.

Sivun alkuun

Ohjeet tilojen hallinnoijille

Voit luoda uusia alueita ja tiloja kalenterin ylälaidan "Tilat" kohtdasta. Sieltä voit myös luoda uusia kohteita kalenteriin. Mikäli kaipaat apua tai rohkaisua, ota yhteyttä kalenterin toimittajaan (Tietotemput Oy).

Sivun alkuun

Kuinka kirjaudun sisään?

Voit selailla ja tehdä varausehdotuksia kirjautumatta. Tällöin sivun oikeassa ylälaidassa lukee tuntematon käyttäjä. Kun haluat kirjautua järjestelmään, paina sivun oikeassa yläkulmassa olevaa kirjaudu sisään painiketta. Syötä tekstikenttiin käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja paina "Kirjaudu sisään" painiketta. Ota yhteyttä järjestelmän yhteyshenkilöön jos kirjautuminen ei onnistu. Jotkin toiminnot ovat käytöoikeuksiltaan rajattuja. Järjestelmä ilmoittaa silloin: Sinulla ei ole riittävästi oikeuksia yrittämäsi toiminnon suorittamiseen.

Sivun alkuun

Miksi en voi poistaa/muokata varausta?

Voidaksesi poistaa tai muokata varausta, sinun tulee olla kirjauteena järjestelmään samoilla tunnuksilla kuin millä varaus on tehty. Tuntematon käyttäjä ei voi muokata varausta.

Sivun alkuun

Kuinka teen toistuvan varauksen?

Valitse varauksellesi haluttu ajankohta kalenterista. Täytä varauksen tiedot ja valitse sopiva Toiston tyyppi. Varaus tallentuu järjestelmään samalle ajankohdalle valitun toiston tyypin mukaisesti Toiston loppupäivämäärään saakka.

 • Päivittäin Varaus toistuu päivittäin valittuna ajankohtana.
 • Viikoittain Varaus toistuu viikoittain valittuna ajankohtana. Voit tarkentaa varausta valitsemalla Toiston viikonpäiväksi, esim. maanantain, jolloin vuoro toistuu jokaisena maanantaina. Voit myös valita toistoon useita päiviä, esim. maanantai, keskiviikko ja perjantai, jolloin vuoro toistuu viikoittain maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina.
 • Ehdollinen Varaus toistuu valittuna ajankohtana ehdon Monenko viikon välein? mukaisesti. Esimerkiksi, jos haluat tehdä varauksen joka toistuu joka toinen viikko, merkitse ehdoksi 2. Jos haluat vuoron toistuvan 10 viikon välein, merkitse ehdoksi 10.
 • Kuukausittain Varaus toistuu kuukausittain valittuna ajankohtana, esim. joka kuun 15. päivä. Jos varaat vuoron kuun 31. päivänä, varaus toistuu kuun viimeisenä päivinä myös niinä kuukausina joissa ei ole 31 päivää.
 • Vuosittain Varaus toistuu vuosittain valittuna ajankohtana, esim. maaliskuun 15. päivä.
 • Kuukausittain samana viikonpäivänä Varaus toistuu kerran kuussa järjestysluvultaan samana viikonpäivänä, esim. joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Jos olet varannut vuoron 29., 30. tai 31. päivälle, eli esim. kuun viimeiselle sunnuntaille, vastaava ajankohta on varattuna myös seuraavana kuukautena vaikka kuukaudessa ei olisikaan yhtä monta päivää.
Sivun alkuun

Kuinka poistan yhden varauskerran toistuvasta varauksesta?

Valitse kalenterista varauskerta jonka haluat poistaa ja paina Poista varaus.

Sivun alkuun

Kuinka selaan/teen varauksia eri alueilta?

Siirry varausjärjestelmän pääsivulle sivun vasemmasta yläkulmasta painamalla Liikuntatilojen varausjärjestelmä. Valitse vasemmasta yläkulmasta haluamasi tila; Jäähalli, koeeläinpuisto tai Pyssyhovi. Voit selata varauksia tilakohtaisesta kalenterista. Voit tehdä varauksen valitsemalla haluamasi ajankohdan kalenterista ja täyttämällä varauksen tiedot. Jos haluat tehdä varauksen samalle ajankohdalle eri tiloihin, varmista että ajankohta on kyseisissä tiloissa vapaana.

Sivun alkuun

Varaukseni epäonnistui koska varausehdoilla tulisi liian monta varausta!

Vuoro voidaan varata maksimissaan 365 kerralle, esim. päivittäin toistuvan vuoron voi varata kerrallaan maksimissaan vuodeksi.

Sivun alkuun

Mitä tapahtuu jos tulee päällekkäisiä varauksia?

Päällekäisiä varauksia ei pysty tekemään. Jos samasta vuorosta on useita kiinnostuneita, niin ensimmäinen onnistuneen varauksen tehnyt saa vuoron.

Sivun alkuun